Özgür Çevik Fan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Şehit aileleri acı haberle yıkıldı2

3 posters

Şehit aileleri acı haberle yıkıldı2 Empty Şehit aileleri acı haberle yıkıldı2

Mesaj tarafından Aynakolik 4/10/2008, 16:12

MERSİN
"BANA İĞNE YAPMAYIN DAYANIRIM BEN OĞLUMUN ACISINA"

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nin Irak sınırındaki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na düzenlenen saldırıda 22 yaşındaki Uzman Onbaşı Rasim Eser'in şehit olduğu haberi memleketi Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Atayurt Beldesi'ndeki evine kor gibi düştü. Şehit annesi 55 yaşındaki Ümmühan Eser, sakinleşmesi için iğne yapılmasını, "Ben oğlumun acısına dayanırım" diyerek istemedi.

Bir yıl önce askerlik görevini bitirince girdiği sınavı kazanıp, Uzman Onbaşı olan Rasim Eser'in şehit olduğu haberi Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı İbrahim Alan, İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Deniz Kayam tarafından ailesine bildirildi. Öğle ezanının okunduğu sırada Kaymakam Beyoğlu, şehit annesi Ümmühan Eser'e, "Oğlun vatan savunmasında şehit oldu. Başınız sağ olsun" dedi. Acı haberle şoke olan anne Eser, karşısında duran Binbaşı İbrahim Alan'ın boynuna sarılarak, "Dualarım seni korusun" dedi. Ardından Sağlık Grup Başkanı Dr. Deniz Kayam, şehit annesine sakinleştirici iğne yapılmasını istedi. Ancak, şehit annesi, "Ben oğlumun acısına dayanırım" diyerek buna karşı çıktı, gözyaşı döktü. Annenin tansiyonu ölçüldü, yanında da bir sağlık görevlisi bekletildi.

Acı haberi alan şehidin tek kardeşi olan 19 yaşındaki Hatice Eser de sinir krizi geçirdi. Annesi ile birbirlerine sarılan Hatice Eser, teselli edilmeye çalışıldı. Terör örgütü PKK'ya lanet okuyan anne Eser, bekar olan oğlu Rasim ile son kez Şeker Bayramı arifesinde telefonla konuştuğunu, kendisine durumunun iyi olduğunu söylediğini anlattı.

Babası Ahmet Eser'in 4 yıl önce öldüğü belirtilen şehit Uzman Onbaşı'nın cenazesinin yarın Silifke'de toprağa verilmesi bekleniyor.
SİVAS
Jandarma Uzman Erbaş Bahattin Erturhan'ın Sivas'taki babasının evine ateş düştü. Acı haberi alan şehit yakınları sinir krizleri geçirdi.
Hain saldırıda şehit olan evli ve 1 çocuk babası 29 yaşındaki Jandarma Uzman Erbaş Bahattin Erturhan'ın ailesinin oturduğu Sivas'taki Kılavuz Mahallesi'ndeki yakınlarına acı haberi Jandarma Kurmay Kıdemli Albay Hakan Doğan ile Tugay Komutanı Yardımıcısı Kurmay Albay Cemal Candan verdi. Ziyaret sırasında fenalaşanlar olabileceği göz önüne alınarak askeri ambulanslar da eve geldi. Oğullarının şehit olduğunu öğrenen aile sinir krizleri geçirdi. İsmihan ve Mehmet Erturhan çiftinin 5 çocuğundan 3'üncüsü olan Jandarma Uzman Erbaş Bahattin Erturhan'ın eşi ve 1 çocuğu ile birlikte Ankara'da yaşadığı belirtilirken eşine ve çocuğuna henüz acı haberin ulaşmadığı belirtildi.
EŞİ 5 AYLIK HAMİLE
Saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Erbaş Bahattin Erturhan'ın evli ve 1 çocuk babası olduğu eşi ve çocuğu ile birlikte Ankara'da yaşadığı belirtildi. 2 yaşında ‘Sılanur Erturhan' adlı kız çocuğu bulunan Şehit Erbaş Bahattin Erturhan'ın eşi Fatma Erturhan'ın ise 5 aylık hamile olduğu bildirildi.
“ANNE BEN DAHA DÖNEMEM”
Acı haber üzerine sinir krizleri geçiren şehit yakınlarına ilk müdahaleler, şehitin baba ocağının bulunduğu Kılavuz Mahallesi'ndeki evlerinin önünde hazır bulundurulan askeri ambulanslarda yapıldı. Oğlunun şehit olduğuna inanmak istemeyen İsmihan Erturhan oğlu ile en son 5 ay önce telefonda görüştüğünü anlatırken, “Oğlum ile en son 5 ay önce telefonda görüştüm. Bana ‘Anne ben daha dönemem' demişti. Şimdi şehit haberi geldi. Torunum Sılanur babasını sorduğunda ben ona ne cevap vereceğim” diyerek gözyaşı döktü. Belediyeden emekli baba Mehmet Erturhan'ın ise metanetli olmaya çalıştı. İşyerinden özel bir araçla getirtilen ağabey Ahmet'e acı haberi Jandarma Kurmay Kıdemli Albay Hakan Doğan verdi. Geldiğinde kapılarının önünde asker ve askeri araçları gören kız kardeşi Fadime Erturhan şok yaşadı. Fadime Erturhan gözyaşları içinde, “Ne oldu ? Burada ne var? Ben televizyon izledim. Ağabeyime bir şey mi oldu? Neden toplandınız burada? Bana ağabeyimi getirin” dedi.
DİYARBAKIR
Şehit asker Diyarbakırlı Hakkı Aran’ın annesi Zekiye Aran, haberi öğrenmesinin ardından ağıtlar yakarak üzüntüsünü dile getirdi. Aktütün Karakoluna düzenlenen saldırıda şehit olan 15 askerden biri olan Hakkı Aran’ın Bağıvar Beldesindeki evine, haber ulaşmasıyla ateş düştü. Jandarma ekipleri, bir ambulansla köye giderek şehidin ailesine acı haberi verdi. Haberi öğrenmesinin ardından baba Mehmet Aran Hakkari’ye gitmek üzere yola çıkarken,
şehidin evinde yükselen ağıtlar yürekleri dağladı. Şehit evini ziyaret eden Sur Kaymakamı Erdoğan Aydın, şehit yakınlarını teselli etmeye çalıştı. Şehit annesi Zekiye Aran, üzüntüsünü Kürtçe ağıtlar yakarak dile getirdi.
Öte yandan, helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesine getirilecek olan şehidin cenazesinin düzenlenecek törenin ardından Diyarbakır merkeze bağlı Bağıvar Beldesinde toprağa verileceği belirtildi.
KOCAELİ
Saldırıda şehit olan komando çavuş İlhan Küçüksolak’ın Kocaeli’nin Çayırova ilçesindeki evinde üzüntü hakim.
Gebze İlçe Jandarma Komutanı Nedim Selvisu, sağlık ekibiyle birlikte şehidin Emek Mahallesi’ndeki evine giderek acı haberi ailesine iletti, şehidin yakınlarına başsağlığı diledi.
Bu sırada şehidin babası Kemal, annesi Kadriye Küçüksolak ile iki kardeşi sinir krizi geçirdi. Binbaşı Selvisu, aileyi teselli etmeye çalıştı, şehidin yakınları da anne ve babayı sakinleştirmek için gayret gösterdi.
Baba Kemal Küçüksolak, oğluyla bayramın ikinci günü telefonla görüştüğünü, "Terhisine 4 ay kaldığını, rahatının iyi olduğunu, kendisini merak etmememizi söyledi" dedi.
Aile teröre lanet okurken, kendini toparlayarak metanetini korumaya çalışan baba Küçüksolak, "Vatan sağ olsun" diye konuştu. Üç kardeşten en küçüğü olduğu öğrenilen jandarma komando çavuş İlhan Küçüksolak’ın (21) cenazesinin yarın Kocaeli’ne getirilmesinin tahmin edildiği öğrenildi.
ESKİŞEHİR

Şehit askerlerden 21 yaşındaki Jandarma özel haraket astsubay çavuş Hasan Önal’ın şehit haberi, Eskişehir’de oturan yakınlarını gözyaşına boğdu.
Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli askerler astsubay çavuş Hasan Önal’ın şehit olduğu haberini vermek için ilk olarak kamyon şoförü olan babası Durmuş Ali Önal’ın Emek Mahallesi’ndeki evine gitti. Evde kimseyi bulmayan askerler Hasan Önal’ın 71 Evler Mahallesi’nde oturan ağabeyi Ali Osman Önal’ın evine giderek kardeşinin şehit olduğu haberini verdi.
Ağabey Ali Osman ile yakınları gözyaşına boğuldu. Ali Osman Önal’ın oğulları 12 yaşındaki Kubilay ve 5 yaşındaki Sudenaz da gözyaşı döktü.
Eskişehir’in Alpu ilçesinde bir yakını ziyarete giden evli 3 çocuk babası Durmuş Ali Önal, oğlunun şehit olduğu haberini kendisini telefonla arayan yakınlarından öğrenerek kısa süre sonra büyük oğlu Ali Osman Önal’ın 71 Evler Mahallesi’ndeki evine geldi. Gözyaşı döken baba Durmuş Ali Önal terör örgütüne lanetler yağdırdı.
Jandarma Astsubay Çavuş Hasan Önal’ın bir ay önce Eskişehir’e ailesini ziyarete geldiği ve özel harekat biriminde görev yaptığı belirtildi.
DENİZLİ
Jandarma komando er 1987/1 tertip olarak askere giden Halil İbrahim Arılık’ın Denizli’nin Beyağaç İlçesi’ne bağlı Kapuz Köyü’ndeki evine ulaşan acı haber üzerine anne ve baba hastanelik oldu. Beyağaç Jandarma Karakolu’ndan saat 12.00 sıralarında eve gelen askerler, aileye alıştırarak söylemek için önce Halil İbrahim Arılık’ın çatışmada yaralandığı yolunda bilgi verdiler. Bu haber üzerine tansiyonu yükselen anne 45 yaşındaki Elif Ayşe Arılık ile şekeri çıkan baba 48 yaşındaki Turan Arılık fenalaşınca hemen sağlık ocağına kaldırıldı. Baba Turan Arılık’ın tedavisi Beyağaç Sağlık Ocağı’nda sürdürülürken, anne Elif Ayşe Arılık Tavas Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.
Köyde neşeli ve güleryüzlü haliyle tanınan Halil İbrahim’in son olarak Şeker Bayramı’nın üçüncü günü olan geçen perşembe günü ailesini aradığını belirten ağabeyi 25 yaşındaki Muhammet Arılık, “Anne ve babamla görüşüp, (Param bitti para gönderin) demiş. Annemle konuşurken de (Anne üzülme günüm az kaldı. 1 Ocak’ta terhis oluyorum) demiş. Kardeşim köyde tütüncülük yapıyordu. Ortaokulu bitirdikten sonra liseye devam etmek istemedi. Acımız çok büyük. Vatan sağolsun” dedi.
Şehidin dedesi 78 yaşındaki Muhammet Arılık, haberi alınca olduğu yere yıkılırken, ablalaları 26 yaşındaki Meryem ve 22 yaşındaki Ayşe’yi komşuları sakinleştirmeye çalıştı.
Kapuz Köyü’nde dar gelirli bir tütüncü ailenin dört çocuğunun en küçüğü olan 21 yaşındaki Halil İbrahim Arılık 1 Ocak 2009’da terhis olacaktı.
KIRIKKALE

Piyade Uzman Çavuş, 28 yaşındaki Hasan Aygör'ün Kırıkkale'deki ağabeyi Dr. Duran Aygör, “Bayramda aradım, ‘Ağabey merak etme kesinlikle şehit düşmem” dedi.
Annesi Gülten Aygör’ü geçen 15 Ağustos'ta, babasını ise 1992 yılında kaybeden Hasan Aygör, geçen yıl uzman çavuş olarak göreve başladı. Ailesinin 5 çocuğundan biri olan Aygör'ün iki ağabeyinden birinin İsmail Aygör'ün Siirt'te polis memuru, diğerinin Kırıkkale'deki bir diyaliz merkezinde görevli Dr. Duran Aygör olduğu belirtildi.
Keskin İlçesi'ne bağlı Armutlu Köyü’nde dünyaya gelen şehit uzman çavuş Hasan Aygör'ün, aynı zamanda İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın köylüsü olduğu kaydedildi.
Bekar olan şehit Uzman Çavuş Duran Aygör'ün Kırıkkale’nin Güzeltepe Mahallesi 547'nci Sokak'ta oturan ağabeyi Dr. Duran Aygör'ün evi taziye ziyaretinde bulunanların akınına uğradı. Eve Türk Bayrağı asılırken Dr. Aygör, kardeşiyle sık telefonla görüştüğünü belirterek, “Bayram öncesi halini hatırını sordum ve bayramımı kutladım. “Ağabey beni merak etme kesinlikle şehit düşmem' diyordu. Ama içimde bir sıkıntı vardı. Sabah televizyonu açtığımda içim cız etmişti. Vatan sağolsun artık bu şehitlere son verilsin. Ne zamana kadar aileler acılarla yatıp acılarla kalkacak” dedi.
Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tuncer Aka, Jandarma Yarbay Metin Birlikbaş, Jandarma Binbaşı Türker Bayar, şehitin uzman çavuş Aygör’ün abisinin evine uğrayarak taziye ziyaretinde bulundu.

alıntıdır... www.milliyet.com.tr
Aynakolik
Aynakolik
Admin
Admin

Kadın

http://www.ozgurcevik.int.tc

Şehit aileleri acı haberle yıkıldı2 Empty Geri: Şehit aileleri acı haberle yıkıldı2

Mesaj tarafından Admin 4/10/2008, 16:45

tşkler cnm
Admin
Admin
Admin
Admin

Kadın
İş/Hobiler : Hobim Gitar Çalmak
Lakap : Liko

http://www.ozgurcevik.int.tc

Şehit aileleri acı haberle yıkıldı2 Empty Geri: Şehit aileleri acı haberle yıkıldı2

Mesaj tarafından ÖzGüR _ BuSe 5/10/2008, 20:28

teşekkürler =(
ÖzGüR _ BuSe
ÖzGüR _ BuSe
Admin
Admin

- Similar topics