Özgür Çevik Fan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

'Bir anadolu köyünde öğretmenlik yapabilirim'

'Bir anadolu köyünde öğretmenlik yapabilirim' Empty 'Bir anadolu köyünde öğretmenlik yapabilirim'

Mesaj tarafından Aynakolik 29/7/2007, 18:00

'Bir anadolu köyünde öğretmenlik yapabilirim'

Yabancı Damat'ın Niko'su Özgür Çevik'i Akedemi Türkiye ile tanıdık. Yarışmada temiz yüzlü iyi aile çocuğuydu; hala da öyle. Şöhret onu değiştirmedi, değiştirmeyecek de

Yabancı Damat dizisi hiç tartışmasız ekrandaki en başarılı ve kaliteli yapımlardan biri. Oyunculardan senaryosuna, yönetmeninden yapımcısına özenle kotarılmış bir iş. Onu diğerlerinden ayrı kılan en büyük özelliği ise; uluslararası arenaya çıkabilmiş ilk dizimiz olması. Geçen yıl Yunanistan'da yayınlanan bölümleri reyting rekorları kırınca, dizinin oyuncuları Yunanlıların da 'yıldız'ları oldu. Bu arada Yabancı Damat kendi içinde bir ekran yıldızı da yarattı; özgür Çevik'i.

'Olur mu canım, onu zaten Akademi Türkiye yarışmasından tanıyoruz' diyebilirsiniz. Ben de size şunu hatırlatırım; "O yarışmalardan kimler geldi, kimler geçti. Ancak adam gibi dikiş tutturan bence tek isim özgür Çevik oldu. Bunda da doğru bir projede, Yabancı Damat'ta yer almasının katkısı büyüktür." Özgür Çevikle tekrar popülerleşen 'şöhret olma yarışmalan'nı konuşmak için bir araya geldik. 'Nasıl bu kadar sağlam durabildin, diğerleri gibi kaybolup gitmedin' diye sorduk. Ve bu arada ona dair
başka ayrıntılara da ulaştık. İşte söyleşimizden size kalanlar...

Yabancı Damat dizisi bittikten sonra yapmak istediğiniz bir proje var mı?
Yazın dizinin çekimlerine ara verir vermez müziğe ağırlık vereceğim. Şu an görüştüğüm birkaç müzik şirketi var. Eğer parçaları hazırlayabilirsem, yazın hemen stüdyoya gireceğim. Sonbaharda albüm çıkar ve seneye sanırım artık hep müzikle ilgilenirim.

Seni müzisyen kimliğinle tanıdık. Ancak artık Yabancı Damat'ın Niko'su olarak tanınıyorsun. Albümün çıktığında da 'oyuncu albüm çıkardı' gibi başlıklarla karşılacaksın mutlaka...
Akademi Türkiye'de beni küçük bir kitle biliyordu. Ancak dizi ile daha da tanındım, hatta ülke sınırlarını bile aştı tanınmışlığım. Bundan memnunum. 'Yabancı Damat'ın Niko'su albüm çıkardı' başlıkları açıkçası beni rahatsız etmez. Zaten benim asıl işimin müzisyenlik olduğunu herkes biliyor. Eğer albümden sonra oyunculuğa soyunsaydım daha kötü olurdu sanırım.

Yabancı Damat, Yunanistan'da da yayınlandı. Çekimler için de sık sık bu ülkeye gittiniz. Yunanlılar seni sokakta görünce nasıl tepkiler veriyordu?
Beni 'Niko' diye gösteriyorlar. Benim Yunanca bildiğimi düşünüyorlar ve Yunanca konuşmaya çalışıyorlar. Türk olduğumu sonradan öğrendiler.

Senin müzisyen yönünü biliyorlar mı?
Evet, orada katıldığım bir programda şarkı söyledim. Hatta 'Gesi Bağları'nı seslendirdim. Çok sevdiler bu türküyü. Her gittiğimde benden bir şarkı söylememi mutlaka istiyorlar.

O zaman albümüne Yunanlılar da ilgi gösterecek?
Zaten albümüm iki tarafta da aynı anda çıkacak.

Yabancı Damat ikinci sezonunda. Bu dönem içinde senin hayatında neler değişti?
Ben yine aynı Özgür'üm. Ama artık ailemle yaşamıyorum, kendi evime çıktım. Ekonomik özgürlüğümü elde ettim. Olanaklarım arttı. Bir de sosyal ortam içinde tanınmışlığın başka bir tarafı var. Bir mekanda otururken, sokakta yürürken ne yapmam gerektiğine dair alışmam gereken bazı durumlar oldu. Ama onların da üstesinden geldim.

İstanbul Üniversitesi'nde felsefe okuyordun. Bu yoğunluk içinde okulu bitirebildin mi?
Hayır, okul devam ediyor. Bugün mesela sınavım vardı, kaçırdım. Son sınıftayım, üç dersim kaldı. Bu bölüme çok severek girdim. Enformasyon derslerim kaldı yalnızca, öğretmenlik hakkı için alıyorum. Anadolu'da öğretmenlik yaparım belki...

24.04.2006
Aynakolik
Aynakolik
Admin
Admin

Kadın

http://www.ozgurcevik.int.tc