Özgür Çevik Fan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Amasra'ya Barış Akarsu'nun Heykeli Dikilecek

+2
TOLGA
Admin
6 posters

Amasra'ya Barış Akarsu'nun Heykeli Dikilecek Empty Amasra'ya Barış Akarsu'nun Heykeli Dikilecek

Mesaj tarafından Admin 6/8/2007, 18:36

Amasra'ya Barış Akarsu'nun Heykeli Dikilecek

Amasra'ya Barış Akarsu'nun Heykeli Dikilecek Amasra-ya-baris-akarsu-nun-heykeli-dikilecek_o

Bodrum-torba Karayolu Kavşağında Geçirdiği Trafik Kazasında Hayatını Kaybeden Ünlü Pop Müzik Şarkıcısı Barış Akarsu'nun, Doğum Yeri Olan Amasra'ya Heykeli Dikilecek.

Bodrum-Torba Karayolu kavşağında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden ünlü pop müzik şarkıcısı Barış Akarsu'nun, doğum yeri olan Amasra'ya heykeli dikilecek.

Amasra Belediye Başkanı Ali Yıldırım ile heykeltıraş Tankut Öktem arasında yapılan anlaşmayla, Barış Akarsu'nun heykelinin yapılması kararlaştırıldı. Heykel, Öktem'e ait Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı Küçük Kumla'daki atölyede yapılacak. Barış Akarsu, konserlerinde giydiği en sevdiği kıyafetleri ile figürize edilecek. Elinde gitarıyla sahnedeki Barış Akarsu'yu canlandıracak olan 3 metre uzunluğunda ve yaklaşık 2.5 metre genişliğindeki heykel, Eylül ayında tamamlanacak ve Amasra Kültür Parkı içine

konulacak. Bu arada Tankut Öktem tarafından yapılan ****** heykeli de aynı gün içinde Amasra'ya götürülecek ve merkezdeki tören alanına konulacak.

Küçük Kumla'ya gelen Amasra Belediye Başkanı Ali Yıldırım, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Karadeniz'in şirin ilçesi Amasra'da Barış ile birlikte heykel sanatı değişik örnekleriyle yapılacak. Ayrıca Amasra'ya Fatih Sultan Mehmet'in heykelini de dikeceğiz" dedi.
Admin
Admin
Admin
Admin

Kadın
İş/Hobiler : Hobim Gitar Çalmak
Lakap : Liko

http://www.ozgurcevik.int.tc

Amasra'ya Barış Akarsu'nun Heykeli Dikilecek Empty Geri: Amasra'ya Barış Akarsu'nun Heykeli Dikilecek

Mesaj tarafından TOLGA 19/10/2007, 20:29

Hala Unutamadık barışı..
Unutamayızda...
Allahtan rahmet diliyorum kendisine..
Barış için Böle bir başlık açmanızı da çok güzel buldum.. ayrıca çok takdir etdim...
Kendi adıma bu başlık için teşekkür ederim..
İnşallah silmezsiniz zamanla...
TOLGA
TOLGA
Ö
Ö

Erkek
İş/Hobiler : Müzik

Amasra'ya Barış Akarsu'nun Heykeli Dikilecek Empty Geri: Amasra'ya Barış Akarsu'nun Heykeli Dikilecek

Mesaj tarafından gizems 19/10/2007, 21:49

TOLGA demiş ki:Hala Unutamadık barışı..
Unutamayızda...
Barış için Böle bir başlık açmanızı da çok güzel buldum.. ayrıca çok takdir etdim...
barış kalbimizden silinmeyeceği gibi bu sitedende asla silinmiyecek emin olabilirsi tolga abi
onu çokk özlüyoruz neden hep iiler ilk gidiyor :cry: :cry:
gizems
gizems
Admin
Admin

Kadın

Mesaj tarafından ÖzGüR _ BuSe 20/10/2007, 12:24

gizems demiş ki:
Unutamayızda...
barış kalbimizden silinmeyeceği gibi bu sitedende asla silinmiyecek emin olabilirsi tolga abi

ah kuzum ahh busorunun cevabını bende hala arıyorum ama bitürlü bulamıyorum. iyi insanların başına kötü şeyler daha çok geliyor malesef:( :(
ÖzGüR _ BuSe
ÖzGüR _ BuSe
Admin
Admin

Mesaj tarafından TOLGA 20/10/2007, 18:11

ÖzGüR _ BuSe demiş ki:
gizems demiş ki:
Unutamayızda...

ah kuzum ahh busorunun cevabını bende hala arıyorum ama bitürlü bulamıyorum. iyi insanların başına kötü şeyler daha çok geliyor malesef:( :(

iyi insanların ilk gitmesinin tek sebebi zaten iyi olmalarıdır...
Tanrımızda iyi insanları sever bu yüzden o her zaman iyi insanları erken alır yanına...
İnşallah bende o iyi insanlardanım..:roll:
TOLGA
TOLGA
Ö
Ö

Erkek

Mesaj tarafından ÖzGüR _ BuSe 20/10/2007, 19:01

İnşallah hepimiz o insanlardanızdır
ÖzGüR _ BuSe
ÖzGüR _ BuSe
Admin
Admin

Mesaj tarafından TOLGA 20/10/2007, 19:35

ÖzGüR _ BuSe demiş ki:İnşallah hepimiz o insanlardanızdır

inşallah..:!:
TOLGA
TOLGA
Ö
Ö

Erkek

Mesaj tarafından sezi 22/10/2007, 14:49

inşallah hepimiz iiyizdirde ben ölmek istemiorum...
sezi
sezi
Moderatör
Moderatör

İş/Hobiler : basketbol

Mesaj tarafından gizemm 7/12/2007, 17:30

bnde ölmek istemiorum hem daha özgürü görücem :D
gizemm
gizemm
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj tarafından Admin 8/12/2007, 00:50

Benim için farketmez..
Nasıl olsa bir gün ölücem..
Admin
Admin
Admin
Admin

Kadın
İş/Hobiler : Hobim Gitar Çalmak
Lakap : Liko

http://www.ozgurcevik.int.tc

Mesaj tarafından gizems 8/12/2007, 13:06

Ünlü Heykeltraş Prof. Tankut Öktem Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti

Heykeltraş Prof. Dr. Tankut Öktem, bir kamyonun yol açtığı zincirleme kaza sonrası araçta sıkışarak hayatını kaybetti. Zicirleme kaza sonrası yaralanan 4 kişinin arasında Öktem'in kızı Canan Özyalçın ve eşi Semra Öktem'in de bulunduğu öğrenildi. Öktem'in cesedi sıkıştığı yerden itfaiye ekiplerince çıkarılırken olay yerine gelen diğer kızı sinir krizleri geçirdi.

Kaza, 23:30 sıralarında D-100 Karayolu Boğaziçi Köprüsü çıkışı Kızıltoprak istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 34 KY 011 plakalı kamyonu ile yanlışlıkla Boğaziçi Köprüsü'ne giren Seyit Aydoğmuş, Haydarpaşa sapağına gelince gideceği yönü bilmediği için durdu. Bir süre burada bekleyen Aydoğmuş, Kızıltoprak istikametine gitmeye karar verdi. Kamyon sola doğru dönünce İrfan Ok'un kullandığı 34 UL 7497 plakalı otomobil ona çarpmama için sol şeride geçip önündeki taksiye çarptı. Öktem'in kızı Canan Özyalçın'ın kullandığı 34 TG 486 plakalı otomobil ise kamyona arkadan çarptı. Otomobilde bulunan ünlü heykeltraş Prof. Dr. Tankut Öktem, eşi Semra Öktem ve kızı Canan Özyalçın araçta sıkıştı. Özyalçın ve Semra Öktem vatandaşlar tarafından çıkarılarak Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırılırken, itfaiye ekipleri Öktem'i çıkarmak için uzun süre uğraştı. Sağlık ekipleri de olay yerinde hazır bekletildi ancak Öktem itfaiyenin ve sağlık ekiplerinin çalışmalarına rağmen kurtarılmadı.

Öktem'in cesedi ceset torbasına konduktan sonra olay yerine sinema oyuncusu, manken ve heykeltıraş olan diğer kızı Oylum Öktem geldi. Babasının öldüğü haberini duyan Oylum Öktem, sinir krizleri geçirdi. Polis ve yanında bulunanların sakinleştirmeye çalıştığı Oylum Öktem, ceset torbasını açarak babasının yüzünü görmek istedi. Babasının yüzünü gören genç kız, baygınlık geçirdi. Yakınları genç kızı bir otomobile bindirerek olay yerinden uzaklaştırdı.

Bu arada Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde tedavi altına alınan Semra Öktem ve Canan Özyalçın'ın durumunun ciddi olduğu öğrenildi. Diğer araçlarda bulunan 2 yaralının ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattığı belirtildi.

Polis, olay yerinde incelemelerde bulunarak kazaya neden olduğu ileri sürülen kamyon sürücüsü Aydoğmuş'u gözaltına aldı. Aydoğmuş, "Yanlış girmişim. Polis bana ceza kesip bu yöne gönderdi. Ben yola çıkmaya çalışırken otomobil arkadan çarptı." dedi. Rıfat Ok ise hatanın kamyon sürücüsünde olduğunu, aniden önlerine kırdığını iddia etti. Polis, kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Manisa çıkışındaki Kuvayi Milliye Anıtı, Kastamonu Şerife Bacı Heykeli, Çanakkale Şehitlikleri, Time'a kapak olan Ankara Kara Harp Okulu Harbiyeli Anıtı, Tankut Öktem'in eserlerinden bazıları. Öktem'in son olarak Bodrum'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden genç şarkıcı Barış Akarsu'nun heykelini yapmakta olduğu öğrenildi.

BİYOGRAFİSİ

Prof. Dr. Tankut ÖKTEM, 1940 yılında Konya'da doğdu. 1962 yılında Almanya'da Shone Wald Porselen Fabrik'de stajlarını tamamladı. 1965 yılında bitirdiği İ.D.T.G.S.Y.O (İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu) Seramik Bölümüne 1 yıl sonra asistan seçildi ve 1970 yılında Öğretim Üyeliğine geçti. 1974-1975 yılları arasında Seramik Bölüm Başkanlığı, 1980-1982 yılları arasında İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Müdürlüğü yaptı. 1983-1985 yılları arasında Tatbiki Güzel Sanatların Marmara Üniversitesi oluşundan sonra Heykel Bölümü'nü kurdu ve ilk başkanı oldu. 1986'dan bu yana Profesör olarak öğretim üyeliğini sürdüren Prof. Dr. Tankut ÖKTEM, 1993-1996 yılları arasında Seramik-Cam Bölümü Başkanlığı'nı, 1999'a kadar Fakülte Senatörlüğü'nü ve YÖK Sanat Milli Komitesi Marmara Üniversitesi Temsilciliğini yaptı. Çok sayıda eseri ve ödülü bulunan Prof. ÖKTEM, 1999 yılında Devlet Sanatçısı seçildi. (Cihan Haber Ajansı) 2 saat önce.. [1123570]
gizems
gizems
Admin
Admin

Kadın

Mesaj tarafından gizems 8/12/2007, 13:08

arkadaşlar bu haber beni aCAİP ÜZDÜ BARIŞLA AYNI KADERİ PAYLAŞMASI NE ÜZÜCÜ BİŞİ
AİLESİNE VE SEVENLERİNE BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUM
ALLAH MEKANINI CENNET ETSİN :(
ODA BARIŞIMIZIN YANINDA ARTIKK :( :(
gizems
gizems
Admin
Admin

Kadın

Mesaj tarafından ÖzGüR _ BuSe 8/12/2007, 20:34

Allah yardımcısı olsun tüm sevenlerinin =(
ÖzGüR _ BuSe
ÖzGüR _ BuSe
Admin
Admin

Mesaj tarafından TOLGA 14/12/2007, 12:42

Allah sevenlerine sabır verssin..
Mekanı cennet olsun...
TOLGA
TOLGA
Ö
Ö

Erkek

- Similar topics